De waarde van persoonlijke aandacht
Menu

Rijlessen

De eerste rijlessen kunnen spannend zijn, daarom krijgt elke leerling de tijd om kennis te maken met de auto en worden er nooit vaardigheden gevraagd die een leerling niet aan kan.
Je leert stap voor stap en krijgt een duidelijke instructievorderingenkaart om bij te houden wat je hebt geleerd en wat je nog moet leren om klaar te zijn voor je tussentijdse toets/ praktijk examen.

Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen, je rijdt samen met de instructrice in de auto waar je in gelest hebt, naar het CBR. Daar aangekomen ga je met een examinator de weg op en ga je een route rijden met daarin alle onderdelen die je hebt geleerd. Zo kan je ervaren hoe een examen gaat. Hierdoor zal je tijdens het praktijkexamen, welke over het algemeen een aantal weken later zal plaatsvinden, een stuk minder gespannen zijn. Je hebt immers al kennis gemaakt met de locatie van het CBR, een examinator en de sfeer kunnen beleven. De scherpe kantjes zijn er vanaf.

Tevens kan je met je tussentijdse toets een vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen. Dat betekend; als je de bijzondere verrichtingen voldoende afrond tijdens de toets, hoef je deze op het praktijk examen niet meer te laten zien.

Praktijk examen

Een uur* voor aanvang van het praktijk examen haalt de instructrice je op in de auto waarin je ook gelest hebt, je rijdt dan onder begeleiding van de instructrice zelf naar het CBR. Daar aangekomen ga je achteruit in een vak parkeren. Een kwartier voor aanvang van het examen moet je aanwezig zijn. We nemen nog kort de voertuigcontrole door en wachten op de examinator.

De examinator komt bij de auto en stelt zich voor. Je gaat een ogentest doen, je moet dan een kenteken lezen op minimaal 25meter afstand. Vervolgens zal de examinator een paar vragen over de auto stellen en daarna ga je deelnemen aan het verkeer en beoordeeld de examinator je op de vaardigheden die je geleerd hebt tijdens de rijlessen om een besluitvaardige en veilige bestuurder te zijn. Je doet tijdens je examen, mits je vrijstelling hebt gekregen op de tussentijdse toets, twee bijzondere verrichtingen, bestaande uit een parkeeropdracht, omkeeropdracht en/of het recht achteruit rijden. Het examen zal ongeveer 35 minuten duren.

Teruggekomen bij de locatie van het CBR krijg je meteen de uitslag van de examinator.

*Dit uur word berekend als een rijles en staat los van de tussentijdse toets/praktijkexamen.

Rijschool Marjolein

Esdoornstraat 80
9501 GJ Stadskanaal

Telefoon

06 29864318

E-mail adres

rijschoolmarjolein@gmail.com

Facebook

Bezoek ons op Facebook